A család rámutat arra, hogy a teremtő az embert közösségi lénynek is teremtette, és kifejezi, hogy a család minden közösség szimbóluma is egyúttal – fogalmazott a gyulai városháza dísztermében megtartott A család egészsége című konferencián dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök. A csütörtöki tanácskozáson a családot, mint a társadalom legkisebb egységét, annak szociális, szellemi, lelki és testi egészségének kérdéseit helyezték a központba.

Kónya István, Gyula alpolgármestere köszöntőjében kiemelte, önkormányzatuk hét éve viselheti a családbarát önkormányzat címet.

Dr. Kiss-Rigó László, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Takács Árpád a konferencián

– Komplex programokkal, szolgáltatási rendszerrel javítjuk a gyulai gyermekek életkörülményeit, a családok életminőségét – fogalmazott Kónya István. – Elhivatottan állunk ki a családok egysége mellett. Célunk településünk népesség-megtartó erejének növelése, infrastrukturális, környezeti fejlesztések megvalósítása, a vállalkozásbarát gondolkodás érvényre juttatása. Az alpolgármester részletesen szólt azokról a lépésekről, az oktatási intézményeket érintő felújítás-sorozatról, szociális intézkedésekről, ösztöndíj- és támogatási lehetőségekről, amiket a városban biztosítanak a családok érdekében.

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök, a Gál Ferenc Főiskola nagykancellárja elmondta, a konferencia címe és időpontja sajátos harmóniában állt egymással.

– Szinte mindenki számára az értékek hierarchiájában az elsők között szerepel a család és az egészség – tette hozzá. – A konferenciát advent idején hívták életre, amely, bár meglepő lehet, a családról és az egészségről szól. A család rámutat arra, hogy a teremtő az embert közösségi lénynek is teremtette. A család kifejezi, hogy Isten három személy tökéletes, dinamikus szeretetközössége. Ez a végső közösség az ember célja, aminek előképe az emberi család.

 

Forrás: Beol.hu