Skip to main content
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DEMOGRÁFIA ÉS EGÉSZSÉGPOLITIKA KONFERENCIA – Hazánk, a nagy család, Baja

2019-03-08 @ 14:00 - 17:00

Tisztelt Hallgatóság! Kedves Vendégeink!

A XXI század Európáját demográfiai krízis jellemzi. Voltak olyan gondolkodók mint például Diczfalusy Egon professzor aki váteszként már az 1990 –es évek elején is figyelmeztetett a veszélyre. „Nincsen etikailag elfogadható módja annak, hogy csökkentsük az idősek számát, de még mindig nem túl késő a gyermekek számának növelése a pronatalista„ gyermekbarát ”társadalom létrehozásával. Itt az ideje, hogy újra felfedezzük a családot”.

( „There is no ethically acceptable way to diminish the number of old people, but it is still not too late to increase the number of children by creating a pronatalistic ‘child-friendly’ society. It is time to re-invent the family „) Akkor még csak kevesen hittek neki és csak néhányan gondolkodtak el szavai jelentőségén, és még kevesebben voltak, akik cselekvésre buzdítottak. Pedig a veszély nem lebecsülendő! Alig egy emberöltő és amennyiben nem sikerül lényeges javulást elérni, Hazánk lakossága 7 millió alá csökken és tágabb értelemben a magyarság lélekszáma a Kárpát-medencében nem éri el a 8 milliót.

Mi hát a megoldás? Mit kell tennünk azért, hogy ne ez a pesszimista forgatókönyv érvényesüljön?Konferenciasorozatunkbanerreakérdésrekívánunkválaszolni.

Ez alkalommal tudományos rendezvényünk jelmondata: Haza a nagycsalád.

Magam a legfontosabbnak a családszeretet mellett három további tényező fontosságára hívom fel a figyelmet: Hazaszeretet, Hit és Hagyománytisztelet. Engedjék meg, hogy e gondolatok részletesebb és mélyebb kifejtése helyett korábbi századok nagy gondolkodóinak egy-egy mondatát idézzem:

Családszeretet – Ki gyermeket nevel, az a Hon iránt szent kötelességet teljesít. – Kölcsey Ferenc

Hazaszeretet – Az ember csak annyit ér, amennyi hasznot hajt embertársá- nak, hazájának, s ezáltal az egész emberiségnek…

– Gróf Széchényi István

Hit – Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve „esze, tudománya, szorgalma által”

– Gróf Széchényi István

Hagyománytisztelet – A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng tovább adása.

– Morus Tamás

Hiszem, hogy e nagy gondolkodók gondolatai és a konferencián elhangzó kitűnő előadások mindannyiunkat segítenek abban, hogy megkeressük a kiutat és együtt munkálkodjunk egy sikeres és erős Magyarország érdekében.

Absztrakt füzet letöltése

Részletek

Dátum:
2019-03-08
Időpont:
14:00 - 17:00
Esemény kategória:

Helyszín

baja
baja, Magyarország + Google Térkép